A legegyszerűbb sütőtökkrémleves


Hozzávalók:

1 kg sütőtök
1 l szárnyas alaplé (1 l vízben 2 tyúkhús vagy zöldségleves kockát felfőzni)
2 evőkanál olívaolaj (2 dkg vajjal is helyettesíthető)
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tököt meghámozzuk, a magos részét egy kanál segítségével kikaparjuk, majd a tököt felszeleteljük 2-3 cm-es darabokra. Ezt követően a sütőben 200°C fokon, körülbelül 10 percig megpirítjuk. A 2 leveskockából feltesszük főni az alaplét.
Amíg a lé fő, addig a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, megpirítjuk az olajon vagy vajon, és ehhez hozzáadjuk a már megsült sütőtököt.
Ehhez hozzáöntjük az elkészült alaplét és a főzőtejszínt. Sóval, borssal ízesítjük, majd összeforraljuk az egészet 3-4 percig közepes lángon.
Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük, ezt követőn még 2 percig főzzük.

Tipp:

Piríts hozzá tökmagot, vagy kenyérkockát. Igazán feldobja. 🥰

Tálalási ötlet:

A Borbolya Müzlis tálak igazi multifunkciós darabok. Kiadós reggeli zabkásák, ínycsiklandozó krémlevesek és a könnyed saláták tálalása is gyerekjáték a tálkák segítségével.